Froukje Degenaar

pianiste

foto Henriëtte Wirth

Pianiste Froukje Degenaar (1984) studeerde bij Klára Würtz en Henk Ekkel aan het Utrechts Conservatorium. Ze vervolgde haar studie aan het Mozarteum Salzburg met een VSB-fonds beurs. Aan het Mozarteum studeerde ze piano bij Rolf Plagge, kreeg kamermuzieklessen van Imre Rohmann en speelde in het Sinfonieorchester der Universität Mozarteum o.l.v. Dennis Russell Davies. Terug in Nederland studeerde ze verder bij Paolo Giacometti aan het Utrechts Conservatorium, waar ze zomer 2009 haar Masterstudie afsloot. Met een gedeelte van haar eindexamenprogramma trad ze op in Vredenburg Leeuwenbergh.

Froukje Degenaar heeft deelgenomen aan masterclasses van onder andere Peter Feuchtwanger en Martyn van den Hoek (piano solo), Benjamin Rawitz en Kyoko Hashimoto (kamermuziek) en Adriaan de Wit en Rudolf Jansen (liedbegeleiding). In augustus 2010 nam ze deel aan de Semana Internacional de Piano de Óbidos, Portugal, waar ze masterclassses kreeg van Vitaly Margulis, Boris Berman en Paul Badura-Skoda. Ze treedt zowel solo op als in verschillende kamermuziekbezettingen en als liedbegeleider. Ze vormde onder meer een duo met celliste Sanne Bijker, en met mezzosopraan Esther Kuiper.

Naast haar activiteiten als uitvoerend musicus, geeft Froukje pianoles in Utrecht en Den Haag (meer informatie onder "pianoles", menu boven). Daarnaast studeerde ze musicologie aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar ze in 2016 cum laude afstudeerde als master in de musicologie.