top of page
Foto Froukje (achtergrond rode deur Cath

Froukje Degenaar (1984) studeerde klassiek piano aan het Utrechts Conservatorium bij Klára Würtz en Henk Ekkel. In 2006 rondde zij met lof de bachelor af, als uitvoerend musicus en bevoegd pianodocent. Ze vervolgde haar studie aan het Mozarteum Salzburg met een VSB-fonds beurs. Terug in Nederland studeerde ze verder bij Paolo Giacometti aan het Utrechts Conservatorium, waar ze zomer 2009 haar masterstudie afsloot.

 

Froukje heeft deelgenomen aan masterclasses van onder andere Peter Feuchtwanger, Paul Badura-Skoda en Vitaly Margulis (piano solo), Kyoko Hashimoto (kamermuziek) en Rudolf Jansen (liedbegeleiding).

Froukje trad zowel solo op als in verschillende kamermuziekbezettingen en als liedbegeleider. Ze vormde onder meer een duo met celliste Sanne Bijker, en met mezzosopraan Esther Kuiper. Daarnaast studeerde ze musicologie aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar ze in 2016 cum laude afstudeerde als master in de musicologie.

 

Sinds 2004 geeft Froukje met veel plezier pianoles. Ze gaf jarenlang les in Utrecht en in Laren, Noord-Holland. Sinds 2017 geeft ze les in Den Haag (Muziekacademie), en sinds 2018 in Den Hoorn, Zuid-Holland.

Froukje Degenaar

pianolespraktijk

bottom of page